Sogneaftener

TEMA: "PARFORHOLDET LÆNGE LEVE!"

Efterårets 3 sogneaftener afholdes i Kirkehuset kl. 19.30. Deltagelse 100,- kr. pr. aften, alle 3 aftener 250,- kr.. Billetter kan købes på Kirkekontoret.

12 . september:
»…og så flyttede børnene hjemmefra, og så sad vi der…«. Foredrag ved Steen Kruse (på billedet), Center for familieudvikling, Aarhus. Hvordan navigerer vi i den frihed og det tomrum, der opstår når ungerne flyver fra reden? Hvordan ser vi nu hinanden – og genopdager og vedligeholder de kvaliteter, vi i sin tid faldt for hos hinanden? Hvordan bevarer vi sammen kærligheden, glæden, gnisten og respekten. Og hvad bruger vi den genvundne frihed til?

10 . oktober:
»At finde fodfæste på trods af små og store bump på livets vej«. Foredrag ved Lone Vesterdal, præst ved Bramdrup Kirke. »Livet efter de 50« er heldigvis en
dejlig tid, hvor livserfaring, rimelig økonomi og genvundet frihed efter børnene er flyttet hjemmefra, giver nye muligheder i parforholdet. Men der er også udfordringer og bekymringer, som skal tackles. Afslutningen på arbejdslivet nærmer sig, kroppen er ikke længere 20 år, ens forældre har nået en plejekrævende alder og man mister måske nogen. Hvordan opnår vi robusthed og livsgnist til at imødegå de »bump« som »livet efter 50« også byder på. Som par - og måske alene?

14 . november:
"Melodien, der IKKE blev væk…". Foredrag ved Søren Marcussen, Center For Familieudvikling, København. Med musikalske indslag af elever fra Den Jyske Sangskole. "Og så levede de lykkeligt til deres dages ende". Sådan slutter alle gode eventyr. Prinsessen fik sin prins og det halve kongerige. De fandt melodien, som man siger. Hvordan sikrer vi at vort parforholds melodi fortsat spiller i den sidste halvdel af vort samliv - og vi lever lykkeligt til vore dages ende? Hvordan bærer vi over med bristede drømme og forventninger? Til hinanden og til os selv? Og hvordan lærer vi at se alle kvaliteterne ved hinanden - og overser fejlene?