I foråret 2019 byder vi igen på tre spændende SOGNEAFTENER

Fælles for de tre aftner er, at de handler om menneskesyn og menneskets værdi. Velkommen til tre aftener med livsoplysning og godt fællesskab

Sogneaftnerne begynder kl. 19.30 og afholdes i Bethania. Der er en entrépris på 50,- kr. pr. aften.

Onsdag den 6. februar:
"Den umenneskelige værdighed - om aktiv dødshjælp«
ved Kristian Bøcker, Jelling
Ordet "værdig" går som en rød tråd gennem debatten om aktiv dødshjælp og assisteret selvmord. Men hvad er det for et begreb om "værdighed", vi tænker udfra? Er hjælpeløshed og afmægtighed nødvendigvis uværdigt? Og hvem har ret til at definere hvad? Foredraget kredser om spørgsmål som disse, skildrer de væsentligste etiske positioner bag synspunkterne, og lægger op til samtale om et følsomt og vanskeligt emne.

Onsdag den 13. marts:
"Efter styrtet"ved professor Peter V. Legarth
Hvad sker der, når alvorlig sygdom driver et menneske helt ud på kanten af livet? Professor Peter V. Legarth giver meget personlige og stærke svar på spørgsmålet.
Tilhørerne inviteres ind i tankemylderets svære og tyngende erfaringer. Troen på Gud kommer på en slags overarbejde i livets grænseområder. Men afgørelsens livsforvandlende kraft lurer heldigvis også - til forløsning, fornyelse og forvandling.

Onsdag den 10. april:
"Hvad er et menneske værd –og hvornår er det ikke længere noget værd?" ved læge Hans Holmsgaard, Thyborøn
Et oplæg til debat om menneskesyn, fosterundersøgelser,
handicappede og aktiv dødshjælp. Hans Holmsgaard taler
for aktiv livshjælp indtil døden og siger nej til aktiv dødshjælp. Han gør det generelt for at undgå et samfund, hvor folk skal føle sig pressede til at bede om at dø.
Hans Holmsgaard lægger ikke skjul på, at hans overbevisning bunder i hans kristne tro.