koncerter

Koncerter i kirken

Tirsdag d. 29. januar 2019 kl. 19.00
Orgelkoncert med Morten Bunk, som spiller fransk og tysk orgelmusik. Fri entré

Lørdag d. 2. februar kl. 19.30: Oplev Ensemble MidtVest i en skøn forening med MidtVest Pigekor! Bestil billetter online her

Program:ANTONIO VIVALDI (1678-1741)
Gloria i D-dur, RV 589, for kor og strygere

”Phantasy”, opus 2 for obokvartet

BENJAMIN BRITTEN (1913-1976)
Suite for solocello nr. 1 (Bordone)

“Elegy” for solobratsch

BENJAMIN BRITTEN (1913-1976)
3 divertimenti, for strygekvartet (Vals)

BENJAMIN BRITTEN (1913-1976)
“Metamorphoses after Ovid”, opus 49, for soloobo (Narcissus)

For femte gang inviterer vi til Kammermusikfestivalen ”Vintertoner”. Festivalen går på tur mellem ensemblets fire støttekommuner, og i år er turen kommet til vores hjemby Herning. Som en anerkendelse af vore mæcener - skatteyderne i de fire kommuner Herning, Holstebro, Ikast-Brande og Struer - fejrer vi i år, dem der gør musikken mulig. På en rejse fra barokmusikken frem til i dag undersøger vi forskellige typer af velgørere og deres rolle i musikken. Vi ser nærmere på, hvordan musikken bl.a. er blevet muliggjort af den traditionelle arbejdsgiver som Esterházys var det for Haydn, og den mindre konventionelle muliggørelse, som mæcenerne for det venetianske pigekloster Ospedale della Pietà, til hvem Vivaldi komponerede mange af sine værker. Vi kaster desuden et blik på en mere moderne en af slagsen som Britten, der skrev værker til berømte solister i sin samtid. Britten cellokoncert var f.eks. dedikeret til Mstislav Rostropovich, ligesom hans Fantasi for obokvartet var det til Leon Goossens. Endelig når vi frem til vores samtid, hvor vi nu hylder vores mæcener ved at spille klassisk improvisation i sportslige omgivelser for de borgere, der ikke normalvis går til klassiske koncerter.

Fredag d. 8. februar kl. 17.00
Værkstedskoncert med elever fra Den Jyske Sangskole.

Tirsdag d. 26. februar kl. 19.00
Orgelkoncert med Kristian Marius Andersen. Fri entré

Når intet andet er anført, er Herning Kirke arrangør af koncerten.

Herning Kirkes Drengekors KONCERTKALENDER i sin helhed kan ses HER